Sunday, June 14, 2009

kami berPD :D


sasha . icha

Alhamdulillah kawan2. Icha dan kawan2 len suda pown selamat sampai ke kediaman masing2 pada ketika blog ini sedang dicipta :) Erhh. Meh Icha citer aktiviti2 kami di sana sepanjang semalam. Hee.

SEDANG BERGERAK
LOKASI : Kereta Aeman
Mase : 1200pm

Kami bertolak sekitar jam 1200pm. 2 kereta digunakan. 'Makwe' Eman si Satria MAQ && Wira Zakiran. Haha buley bwt display name MS ue lahh kiran ^_______^ Emm. Icha Jepp Takky & Sha berdrebakan Aqib Aeman Mahabib manakala yang lain begerak besama Kiran. OHH mase dalam kete tuh ade 1 perkare yang sgtt menyakitkan aty berlaku. Wel, pagi2 lagi sebelum bertolak kami dimaklumkan yang Putera yang kunun2 bz nak exam nak follow kami sekali. Tapi dengan syarat kitorang kene tggu dye abish exam afta 11 la kan. So membe punye pasal, masing2 tggu dye abish test. Yeahh. Terasa lengkap lah satu family mase tuh. Tapi kete kami da penoh. So, Kiran diamanahkan to fetch-up lelaki tersebut di tempat dia berjuang, GMI.

Tapimalangnye, dalam kete tetibe Kiran call Jepp menginformkan bahawa PUTERA TAK JADI JOIN. Erhh wallahua'lam lah bengangnye si Emann & Jepp mase uh. Bak kate mereka :

Eman : "Aku sanggup tunggu dye syiall. Nak dye join nye pasal. Last2 tak jadi. #@$^&!"
Jepp : "Kte da rugi mase da doww. Hadoyy Putera neh.."


Tapi betol ohh. Icha ponn agak tak tenteram aa dga citer takbest cantuh. So dengan geramnye sorang2 penumpang di belakang text dye. & he did reply. Ayat Putera yang tak bole belah..
"Sorry kawan2 i tak dapat hadir. I ade hal laa nan kawan I kt KL. Lgpun I rase korang cam tak meriah jee. Takpela. Balek nanty kte jumpe k. Havefun!"

putera: KORANG CAM TAK MERIAHH JE~~...
kami : ..................................
-grrrr! ape ne putera. haish, :((-

SETIBANYA KAMI...
lokasi : Glory Beach Resort
Mase : 0315pm

Seperti yang dijangkakan, kami sampai dulu. Wee2~ hehe. Nampak je laut Takky Sha menjerit keriangan haha best! ^____^ Call tuan punye rumah yang kami da booked inform yang kami da sampai. Hee dapat tempat B-2-01. Yess Icha nan girls len nek hantar barang ape yang patut. Mase ne da lupe da sal Putera. Seperti yang die nak, kitorang akan havefun kat sini sehabis boleh. Hmm. Sampai2 kat atas, burak2 nan aunty tuh. Ohh best laa. I'll be missing u aunty! hahaha :D And jst after tuh kami turun nak jemput the guys...

Sampai2 bawah nampaklaa dak2 ne sume da gathering kat lua kete Eman.Diyam2 tuh Icha kire sorang2, alhamd cukup 9 orang. :) Then entah de masalah pe tah mase tuh. Ade barang2 Icha yang tertinggal dlm kete Zack. Tp memandangkan Sasha adebawak barang backup, so kire tade hal pela. Hee ^____^
Then then. Eman besuare. "Takky, dompet u tertinggal kat sit depan kete I tuh tak silap. Cbe laa u usha." - Emaan. "........" - takky blur kott mase tuh. Yelaa. Ade ke dye dok sit deoan td?? Jepp lahh. Hmm. Then nak taknak Takky g jugak usha kat depan. & kno whut pe yng kami nampak??? Ne ha.....
PUTERAAAAA!!
-taw ponn dye datang. rupenye dye da game dak2 kete kami awal2 dah ponn. hadoyy ;p

kami kasi 'ham satu kali sama ini putera. Then sume same2 nek ke rumah kediaman sementara kami dgn segera :D


SELEPAS ITU
lokasi : B-2-01
Mase : erhh entala. 4 kott

Haa da sampai dak2 ne dalam keadaan kelaparan senaye. Sian doww dorang. Sha cepat2 bagi signal kat Icha nak ajak Icha masak. Haha masak ouh. Icha masaaak! HAHA mak taw ne sejuk jewk perut dye kott dga anak dare dye yang tak pna pijak dapo ne memasak. Hadoyy tp demi kawan2, Icha sentiase bersedia. 1st dishes- rendang ayam. 2nd - sardin. 3rd - telur dadar. 4th - kari ayam. Laasssst, nasik. Hee sementara menunggu tuh kawan2 da menyangap swimmingpool yang dorang nampak dari tempat kami duduk. So mmg sume tak saba && terus menyerang wilayah kolam perenangan. Haha *bahase pe laa Icha gune ne. Heee. Da nek nanty baru kite sume mam. - kate Sasha :)

aww hubby u look so gay oke. haha :D


makan-makan tyme. masing2 menikmati makanan yang all gurls sediakan. Ohh mase ne rase cm terharu gilaa. Felt like sume toleransi jewk. terima seadanya. yess yess kalian terbaek oh meH~. Majlis dimulakan dengan bacaan doa oleh Jepiey yayunk & baru je abish doa nan tak semena2 makanan pown terus diratah. Huwaa lapar gila bebb. Da laa baru lepas swimming, mmg kne energize alek la en.

Ohh yea meH~ians, SELAMAT MAKAN :)

Malam menjelang. Seperti yang dijanjikan, bbq akan dijalankan. So sebahagian daripada kami kene laa beli ape yang patot. Memandangkan Icha tak ikot, so Icha cam taktaw pape sangat laa tentang hal yang berlaku di mase kejadian. Yang pergi mase tuh Jepp, Putera, Sasha, & ade kawan2 len yang baru datang. Paico. Jack. Apai. Emm tu je layang Icha egt. Yang len tak kenal. Huwaa maaf ye kawan2 ^^ Sumpah lame gyle dorang shopping. Naseb bek laa Icha dapat keje part-tyme mase uh. Kene straighten rambut dak2 ne. Bermule dari Jepp, Putera, Eman, Takky, Kiran, Sham, & seterusnya Zack. Haha peliklaa dorang ne. Cumel2 jewk. Penat woe. Tapi Icha happy cos dorang pown happy. Yang paling membanggekan, Takky pown bwt so mmg laen laa kan wajah baru beliau. Haha nah tengok ne. Lawa doee!


BBQ BBQ BBQ ! Menjadi weyh. Tapi sayangg. Masing2 tinggal phone dalam umah. So tde pic laa :( *sad sad. Emm pomish pasni deje aktiviti cani wajib bergambar ye kawan2. Hee

2nd DAY!
GLORY MORNING dudes :) *smiling

Masing2 bangun agak kelewatan. Tapi kawan2 Paico sume da alek. Ble Icha bangun jee tinggal Takky Sha Sham je kat uma. Tu ponn dorang da nak turon teman yang len gi mandy tak silap. Hmm. Icha nan Jepp pon ape lagi. Marilah beramai2 yee. Huhu ^___________________^

ohh lupe nak btau. ini sasha. pagi2 ne dye bwtkan Icha roti celup telur gorengg. Hee sedapp ^^

hee ne sandwich sardin. sume sasha & takky yang bwt. roti celup telur tuh da abish wok :( emm

ne? emm da abish mandy da ne. siyan sasha penat2 jewk nek amik cam. hadoyy soryy sygg :(

setelah bergembira. mmg taleh na bwatpe. da jam 1pm. kne check-out doww. Hadui. byebye PD. till we met again. ^_______________^

btw. last snappie dr PD. :P
Saye sayang keluarge saye :)

Fav pic ever!

iloveyouu sayangg ^_^ love. jepicha.




1 comment:

  1. wow. sgt meriah. i nk holiday cm ne jgk. but tatau la bile. :( sedey sedey. but but. korg best.

    ReplyDelete