Monday, June 28, 2010

Nasi lemak ? Err tanak da ! :(

Semalam , masa bermula bahagia . Malam tue dia tak tidur langsung . Sampai je rumah , *chuphh - morning kiss singgah di pipi . Bibir dia tersenyum , pandangan  mata sangat ikhlas penuh makna  . "DIA SAYANG AKU" - yakin sangat tersemat bila dia pandang macamtue . Jam baru tunjuk pukul 6am , dia da ready semangat jee nak hantar aku pergi kerja . Ugh ILYT :')

Semalam , kami pergi beli  nasilemak . Sarapan kami lah kan ? Ice blended vanilla orea plus chocolate rice dia mana bukak pagipagi macam nie . Lagipun ade ke org breakfast dgn iceblended ? Fikir =.=' "Nak lauk apa sayang??" tanya walaupun dah tahu mesti dia nak lauk daging masak kicap punye . heheh Hafiz nie memang . Kuat makan daging , patut la kuat marah . Mitos ke ape lagenda bende nie ha ? Ahha . 4 bungkus nasi lemak da ready , - Icha , Apis , Kak Siti , Syahir . Yea perfect .  naik motor , bismillah - kami mula bergerak .

Semalam , dia amik laptop nie . Nasi lemak dia tak bersentuh poun . Online jee keje =.=' Masingmasing buat kerja sendiri . Dia duduk selesa kat lobi buat ape tah , ak dok sorgsorg kt counter layan kerenah customer bising checkout . Haha teringat masa mulamula kenal dulu . macam nie la , sorg pandang utara , sorg pandang selatan . Lantak kau nak buat ape , ak buat keje ak , kau buat kje kau . Arr tp sekarang tak bole doe mcm tue . Lain mcm je rasa . Ape da jadi dgn Icha niee ? Ohh Ohh :(

Semalam , tbetbe ada benda rosakkan hari indah kita . Tbetbe rasa nak ber'aku-kau' dgn dia . Tbetbe dia masam muka and ak pun muntahkan rasa tak puas hati lepalepas . Tbetbe ak da tak peduli pasal sarapan iceblended tde da nak jaga hati . Masalah sikit , tp dia pergi . *kalau aku waras masa tue aku tawu mety dy ta pegi . Ak tawu mety dy sedih tgk gf dy mcm nie . Huh okay syg , alcohol no more PROMISE  :'(

...................................................................................................................................................................

Hari nie , dia masih depan ak . Dia senyum macam selalu . Dia sebut perkataan yg dia tak pernah lekang ckp , " u sayang i tak ? " haha aku la pun aja dy cakap mcm tue kott . Lagi satu bende ak aja dye , kiss banyak2 kali pastu ckp , " you kata kalau kiss banyak2 nanti bosan , *kiss . err , tak bosan pun . Macam mana nie ?? "  Gile je . Dy tawu ak degil , dy pun degil , tp kalau gaduh memamg dy yang akan selalu mengalah . Alhamdulillah :) 

Hari nie , nak sangat cakap kat dia , "I mintak tak payah lah nak cakap2 psl dia dia dan dia lain tuh . Dia dia semua tue hanya kawankawan I , tak lebih . Sama macam 'dia' u tue . U pun marah kan kalau I cakap lebihlebih . Bpe kali nak cakap , trust eachother la taw ? Hmm . " Harapharap kali nie dia faham :)

Hari nie , kami da start duduk jauhjauh . Dia duduk ShahAlam , ak duduk Puchong . Dia pergi jumpa kakak dia , amik Myvi tuh then balik sana terus - takesa laa dia naik apa yang penting jangan lupa baca bismillah tiap kali bawak kenderaan . Kadangkadang dia suka ikut lagak rempit . Kalau kona nak  maut je , then lampu merah menyala boleh jee dia langgar . Grr geram jee mati menjerit2 ak kat belakang kalau dia bawak motor . Nak jd superheroes kott ? :)) Dhuh , gonna mish this :'(

Ohh lagi satu !
Hari nie , I tanak u tanya mana nasi lemak u tiap pagi . Nasi lemak yang I beli semalam tak terusik pun sebab u sebok layan perasaan . Pasnie tuka , jangan beli nasi lemak dah kalau tak gado jee . Err , iceblended pun bole la kott bwt bfast kan ? :p Ehehe .




PS : Igt jangan berayat jiwang katakata puitis dengan dia . Kang meremng bulu roma beliau . Lols comel :D

No comments:

Post a Comment