Wednesday, July 07, 2010

bahaye kan ;

7th July 2010

Okay malam nie Icha keje malam . Extra lagi 4 jam cos Kak Siti cuti hari nie . Kalau 2 orang jee staff keje so each staff mmg kne keje 12 jam lah pun kan . Sighh seriously sangat penat tak macam selalu . Tak tawu nape grr mcm pelik pun ada . Yela sebelum sebelum nie tak penah penah  mcm nie sekali . Penuh wall tulis status pasal keletihan yang menimpa diri ini . *CEYTT . AYAT TAK BOLE BLA . Hahah . So natijah nye , mmg blogger.com nie lah yang jadi mangsa . Kat facebook tersayang pun segala tertulis . Buat status mudah jee ;

"Anyone bagi cara na tahan mata namo kasi ngantuk untill 7am esok pls ? :( "

Raja Abdul Rahman : Minumla air kopi .
Faris Rotter : Isap dadah *GULP !
Ramadhan : Letak toothpick between yr eyelids .
Bapak : Amik mancis empat batang pastu tongkat mata tue ..
Amir Sneidjer : Tengok bola :)

Antara banyak banyak yeaay memang rasa Amir Sneidjer nie paling munasabah tapi impossible lah utk Icha buat kan ? Mana ada mood nak tgk bola sorg sorg mcm nie . Lagipun mmg Icha ta tgk bola pun Sighh * :( 
Mm okay okay sambung dengan cerita yang Icha tbe tbe terasa nak share di saat masa dan ketika ini .

Hmm . Hari masuk kali nie da kali ke-5 amik gaji  kat hotel nie . Titik pencarian nafkah cos seriously tak dapat nak sambung belaja hmm kat sini laa tempatnye . Walaupun gaji yang ditawarkan tak setip-top mana tapi utk remaja seperti saya , ehem bole laa setakat nak shopping tiap awal bulan then bayar Wi-Max tuh then ahha last last tenga bulan da menangis nak tggu advance . Adulahaai ape laa nasib si gadis boros :'(
Masa mula mula kerja kat sini dulu , Mami yang offer . Jumpa dia dalam bas . Masa tue Icha nak gi jumpa mama kt Tesco , nek bas lah , then Mami nie pon naik bas yang sama . Masa tue Icha tak keje dah  . Al-maklumlah Icha nie terlebih mesra alam kott masa tuhh , borak2 dgn dia err dia duduk sebelah masa tue . Tanya tanya pasal keurja and oo yeah ni la nama nya rezeki , kebetulan dia cakap dia kerja kat satu hotel kat One Puchong then dia kata mmg hotel kekurangan staff . So tak lama lepas tue dia suruh dtg buat interview :)

Success ! :D

4th February is supposed to be my 1st day working at Classical Boutique Hotel nie actually tp hmm pagi pagi buta , masa otw dtg keje , I got into an accident yang sangat memeranjatkan Icha pagi tuh . Hmm maybe salah Icha jugak la kan sape suruh tak set timing betul2 . Dah tahu esoknye nak start keje boleh lagi overnite dgn membe2 Damansara atas bukit yaww ~ Haha teruk kan ? Sudah nye pagi tue mmg nak rushing . Jam da tunjuk 0650 am baru nak gerak dr rumah padahal masa masuk keje Shift A masa tue at 7am . Amik kaw , Icha bawak moto Beto . *she's the one yang kje same2 dgn Icha msa tuh . Tga sedap2 main 'cilok2' ehhe bahasa rempit ey ? , tiba tiba PANGGGGG ! Lampu kiri belakang Grand Livina putih jadi sasaran :(
Masa tue moto tercampak kat site arah bertentangan . Nasib baik tae kereta sgt kt laluan tuh kalau tak da jadi arwah dah Icha :( Mm bukan nak terkejut dgn apa yang berlaku sgt at the moment , tp terkejut tgk kaki sendiri yang da berlumuran darah . Err Icha takut darah pulak . So memang padan laa masa tue sampai owner Grand Livina tuh jerit dari seberang ckp nak bwk bende nie ke balai jela terus cos mmg nampak mcm Icha ignore jee kadaan kete dy yg da anco tuh .

"Maaf paciiik , saya tidak berniat begitu :'( Tgk laa kaki saya nie . Da tak kacak daaa"



Settle punya settle last last hmm yeah padan muka 1st day kje duit da kne 360$ nak bayar balik ganti rugi lampu kete pacik yang da pecah tue . Lepas tue mmg agak trauma la nak bawak motor , tp ehemm 4 hari jee kot trauma . Lepas tue hee da okay balik dah . Well Icha kott :))) Ngee ~


ps: cube teke kenapa kadang kadang kita rindu org yg tak sepatutnye kite rindu ? :'(

No comments:

Post a Comment