Friday, September 17, 2010

Si Gadis Kampung

Dear Jementah,


Thanks fer the short period there. Icha happy walaupun semalaman jee kat sana. First time rasa suasana kampung and well, I REALLY ENJOY IT smpy terasa tanak balik , smpy terasa na stay forever sana, smpy terasa "ugh, membesar di kawasan nie pon mcm cool jeeeee ~ " - Yaww, that much okay? Hee  :)

Berpemandu-pelancong kan Muhammad Zulhafiz Jasmasri [boyf sendiri pun na letak nama penuh ke ;p] , jelajah kawasan sana mmg sgt menyeronokkan. Walaupun turun2 jee dekat Batu Lapan which is actually da menyasar jauh dr tempat yang Hafiz suruh turun dalam keadaan hujan yang turun dgn sgt lebat, positif minda cakap , "hujan rahmat nie. Mudah2n tempat nie berkati kehadiran Icha..." . Hafiz terpaksa bawak motor redah hujan lebih kurang sejauh 10km and ohmy itu sangat mengharukan. Sampai2jee dia kt bustop tuh dia dah basah kuyup. Damn, I'm sorry darling :(

Thanks Jementah sebab kenalkan Icha dgn kawan2 baru - Haziq Meng, Takbo, Zida and Tasya and yg lain2 and mintak maap sbb ta banyak ckp sgt. Segan ouh na borak panjang2 dgn u guys -,-' Btw u knoe what, our karaoke session malam tuh mmg memorable gila act cos agk rare lah kan Icha segan nak menyanyi fer the short tyme omg sejam jee booking bilik ? RARE gilee bila Icha malu2 nak pegang mic and yes oh yes Icha nyanyi satu lagu jee. HAHA si gadis pemalu. Mereka indah. Sayang semua :)

Main kejar2 ayam , main tangkap2 gambar itik walaupun itik tuh ta fotogenik langsung bley men nyorok2 lak dgn Icha pown sala satu aktiviti utama yang sangat menyihatkan. Penat woe berkejaran2 dgn baju kurung bagai. Bley bakar kalori, bley kurus! Suka suka! Huhu.

And Jementah, thanks fer your big present fer me. Walaupun still kurang akrab, at least Icha selesa di kediaman mereka. Icha tak rasa letih da nak basuh piggan banyak2. Icha tak mengeluh pun pakai pakaian yang Hafiz and kakak suruh pakai. Icha ta byk kerenah pon na bangun pagi. Nie semua sebab mereka ;

Mr Jasmasri's own :)

Pakcik, Makcik. Maaf kalau Icha ada menyusahkan makcik atau buat makcik risau. Kak Syikin, thanks sebab hantar Icha balik Puchong petang td. Sume yg akak pesan and kita sembang td I-Allah Icha akn cube penuhi. Kak Ein, bessst ouh dga suara akak karaoke pagi2. (minat kita sama but but sorry Icha segan gila na melalak kat uma akak pg2 td. huu) . And adk2 sekalian, ta moe nakal2 and soryy akak banyak diam. Sumpah segan je nak berkata2 dgn korg. I-Allah lepas nie kalau ada rezeki kita jumpa lagi korg pun ta moe la diam2 dgn akak k. Belaja rajin2 and hopefully sume bley jd anak yg baik :) Amiin ~

And this one is fer you syg ;
Can’t find a reason why God gave you to me. But that’s not a question to be asked. Maybe the question is how did God knew that I needed someone like you" :)


PS : For Seha and Beto, sorry menyusahkan korg siap hantar pergi stesen hari tue. Pasal saman tue jum nanti kita bawak bincang. Dnt worry Icha tawu sume punce dr Icha. Icha faham lepas dpt mesej Seha. Sorry again :(


8 comments:

  1. glad you're happy icha :)
    btw icha, ni lgu apa kt blog icha?

    ReplyDelete
  2. blow me a kiss - git fresh :)

    thankyou eija. harap2 kekal la i-Allah. i ta expect pun smpy mcm nie hbgan kami. thanks again eija. doakan i k :)

    ReplyDelete
  3. blow me a kiss - git fresh :)

    thankyou eija. harap2 kekal la i-Allah. i ta expect pun smpy mcm nie hbgan kami. thanks again eija. doakan i k :)

    ReplyDelete
  4. oh my icha.that so sweet of u two.:D
    ehhh..ida ada kazen kat jementah juga..hehe

    kampung da kan kat kluang..johor best kn! hee

    happy always dear! ;D

    ReplyDelete
  5. eydaaa ! ouh johor jugak ? i mean , jementah jugak ? wee best best . sorry kalau excited lebih cos mmg siyes ta pna rse life mcm tuh . urm . thanks fer your wish eyda . doakan kami kuat k . :)

    eyda pon sama . sila kuat sepertimana yg awak mahu sy buat dulu . loveyou .

    ReplyDelete
  6. no dear no.sy area kluang..tp mmg sedara mara merata2 kat johor..hehe' best kan icha..mesti doa semua org hepi.

    yes..terlalu byk mnde complicated jd btween me n shark..so better let him go.. :')

    ReplyDelete