Sunday, October 24, 2010

komitmen .

Masing masing ada komitmen sendiri. Komitmen hidup mati , komitmen duniawi , komitmen menuju hari akhirat pun termasuk sekali . Dalam perhubungan komitmen juga utuh perlu ada dan sentiasa dikekalkan kestabilannya . Bukan cuma atas dasar nama , bukan cuma sebab relationship status dalam facebook gah terpampang nama , bukan setakat , "yang penting u tawu i dah jadi hak u , dah tu pandai2 laa nak hidup .. takkan nak berkepit memanjang . i u punye , u i punye . dah la tu. cukup kan? " ini saya bahasakan mdfaka. MDFKA kpd manusia begini yang sanggup layan pasangan teruk2 sedangkan kekasihnya cukup setia perjuangkan soal hati hingga sanggup lepaskn satu keindahan yang pernah dianggap kebahagiaan hidup. Siapa kata cukup ? Yess memang cukup . Cukup dipersendakan , dipermainkan. diperkotak-katikkan perasaan.

Sampai satu masa kau akan lantang bersuara , "DAMN ! that girl do really loves me :( " ughh and masa tue maaflah cukup la tanggungjawab anda utk komited pulak melepaskan benda yg dah pernah kau persiakan .

sekian .

haa yang nie namenye komitmen berkerja sbg receptionist hotel. ble na bwt baju rasmi tah. Mr Leroy, mcm nie bole kan kan? :P




No comments:

Post a Comment