Sunday, October 17, 2010

TOPENG

Saya kini bertopeng . Bukan sengaja melukakan , bukan sengaja menyakitkan , semua hanya untuk kalian . Ya , utk kebahagiaan kalian . * Itu yang saya fikirkan :')

MAK ,
Icha buat tak kesah kita jarang sangat spend time masa bersama - sebab Icha nak mak tawu Icha dah dewasa .
Icha buat tak rety lepas Icha rasa berdosa buat sesuatu yang Icha tawu mengecewakan mak - Sebab Icha akui kata2 mak Icha ego sebijik ikut perangai ayah .
Icha buat-buat bahagia makan KFC Mc'D ayam percik semua jenis makanan luar padahal Icha sebenarnya dah lama rindu masakan mak - sebab Icha tanak mak risaukan Icha dgn Alex and bwt mak terkejar2 masa nak kerja and bwt aktiviti harian di rumah .
Icha buat tak tawu kalau2 mak sebenarnya rindukan Icha sebab Icha jarang balik rumah prefer tdo hotel - sebenarnya Icha rindu mak jugak :(
Icha jarang tunjukkan betapa sebenarnya Icha sayangkan mak - sebab Icha tanak mak terluka bila masa Icha mengecewakan mak balik .

Tapi di sebalik topeng ni Icha tawu yang sebenarnya mak tawu siapa Aryzah Qamalia yang pernah membesar di kandungan mak selama 9 bulan . Icha sayang mak :)

MUHAMAD ZULHAFIZ ,
I buat tak kesah u jarang ada masa untuk I - sebab I tawu u nak I fahami u .
I buat tak kesah kalau siang u kerja malam u futsal majlis spend tyme w other friends lbih dr masa utk I - sbb I cbe fahami setiap  komitmen diri u .
I terus wish nunite kt u lepas hanya 15minit u call I before u tido walaupun hakikatnya I rindu kt u sejak 23jam 45 minit sebelum tuh - sebab I tawu u penat spend tyme utk komitmen lain u . (padahal I still rindu :( )
I diam ble u marah I always sebut "I miss youu" pd u - sebab I cbe utk jd girlf yg baik tanak menjawab balik dgn apa yg u dah sampaikan .
I buat gelak2 bila I cakap "u tak ckp "iloveyouu" pun ?" - sebab I susah payah cbe ikut rentak u yang bukan jenis meluahkan secara lisan tp perbuatan .

Hakikatnya , I harap u sentiasa tunjukkan sayang u pd I Hafiz , bukan hanya sematan dalam hati :|

SAHABAT  (especially fer FASEHA SAFHEE) ,
Icha selalu buat2 taa rindu - but u shud knoe hw I feel when Im far from u ait ?
Icha bg alasan alasan kerja bila ta dpt join korg beraktiviti - pdhal Icha missed our moments together.
Icha bila huha mesty nak huha kaw2 punye - Icha tanak korg tawu hw much I'm hurt inside .
Icha jarang naa update pasal diri sendiri kt status fb tuh - sbb na sume tawu Im doing fine sentiasa walaupun hakikatnya berbeza .
Icha kunun faham bila kalian pulak tde masa utk Icha - sebenranya Icha da mula rasa disisihkan :(

The fact is , u guys tetap di hati Icha . Cos fer me - once siblings , forever siblings :)

Sekian , terimakasih .

3 comments: