Friday, November 05, 2010

" Once you have been tagged, you are supposed to write a note, with 25 random things, fact, habits, or goal about you. at the end, choose 25 people to be tagged. you have to tag the person who tagged you. if i tag you, its because i want to know more about you. your cooperation is highly appreciated. haha "
 25 random things , fact , aim and goal about me !

  1. Ada satu beg make-up kale merah bentuk err silinder lonjong (ade kee silinder lonjong) yang salu bawak pegy mane2 walaupun tde motif pun senanye bawak. Cth : Konon da pakai make-up kat rumah, then bawa jugak pergi tempat kerja. Padahal kat tempat kerja tuh tde mase naa make-up2 bagai ne ha :p
  2. Kalau bosan jee mula laa melalut tanya soalan pelik2 mcm "bbe ! kenapa satu tambah satu due ha? mane dpt formula tuh??" . Ohh , kadang mula menyanyi lagu yang dek lapuk menjelang lanjut usia sepert , "anak itik tok wi ... " and kalau da betul2 bosaaaaaan , Icha dgn banggenye akan menyuarakan pendapat bernass . "kawan2 ! jum men nyorok2!! :D"  sighh -,-' *kesian kat diri sendiri .
  3. Ada satu tabung khas kat rumah. Mak pun pelik kenapa tiba2 terbukak hati nak jadi berwawasan macam nie. Tp senanye tuh sume idea si teman lelaki saya. Ada jee syiling tuuup mety lesap disumbat dlm tabung tuh. Tp hari ke hari makin ringan alek da , in  fact tak penuh2 pun. Ape tak , tga sengkek jee ade jelaa tangan gatal masuk tabung tuh nak beli jajan. Alahai .
  4. Yeahh sekarang da jadi wanita berkerjaya. Kerja kt Classical Boutique Hotel selama 9 bulan dah masuk bulan  nie. SERONOK! ^-^ Jarang kott  nak lekat kerja lama2.
  5. Boyfriend memang ramai. Teramat ramai. Nampak jee si Awal Asha'ari, Aaron Aziz, Faizal Tahir, semua nak dimengaku boyf. Padahal dorg kenal pun tidak ak neh. Haha,
  6. Kalau tidur mesty nak kne dga suara someone bercakap2 dulu. Tak rety nak tidur dlm kesyahduan malam sorg2. So yg selalu  jd mangse mestilah mak. Nak tido jee amek tyme mase dye tga ligat berborak and bergurau senda dgn si Alex. Haha penakot -,-'
  7. Sedang mengimpikan sebuah Swift utk menjadi teman lelaki barunya :)
  8. Ohh ini penting ! Ada sorg besfren yang Icha da anggap nyawa dah katakan. Takde dia tak hidup hari Icha. Walaupun sekarang dah jarang kontek, kalimah 'hanya mati memisahkan kita' tetap di hati. Its youu Faseha Safhee :)
  9. Enjoy gila karaoke. Tapi dah lama tak pergi. last pergi err errm bila tah. Aiyak!
  10. Perkara sensitif ; still tade kad pengenalan apatah lagi lesen memandu. Haa soalan pasal nie bek diamkan saje. tde mood nak jawab! grr
  11. Kalau pegi makan kat kedai , salu menu berubah2 selera jee . tp bab minuman jarang nak tukar . SUSU HALIA . Risen , sebab susu kale putih (my fav kale) - halia sebab- err kalau order susu jee kang kwn2 ckp ta matang. Kne tambah perisa hebat2 cket baru lah kedewasaan tak dinafikan! hehe ;p
  12. Setiap hari Sabtu jam7.00 malam mesty tercangak depan tv nak tgk Sinchan . Pernah mengamuk meroyan sebab terlepas satu episod hari tuh. kne sound dengan mak, tak berani dah nak bising2 depan dy pasal tuh :(
  13. Pengakuan ! Tak pandai memasak . Lalalaa ~ Nak masak, sifu tde. pernah try sekali, jerebu pulak satu rumah smpy ke ruang  tamu. Hmm ape laa nasib.
  14. Kebanyakan baju kale putih. Sebab? Sebab fav kale kan warne putih laa. Wee
  15. Lately sangat rajin pergi saloon . 2 hari sekali pergi cuci rambut blow iron bagai. Membazir !
  16. Pernah ada hamster bernama Jepieyyy yang sangat licik dalam perebutan makanan. Tp last2 dia da meninggal dunia akibat kes bunuh diri :'(
  17. Tak suka tgk tv. Suka dgr musik pun bukan dr radio. Tue laa sebab kalau kwn2 tanye, "ehh! semalam Adamaya mcm mane ha?" mmg amek masa 25minit terpinga2 konon mcm cuba refresh alek pe tjadi kt citer tuh walaupun tatawu ape cos nak cover line! huhuhh :')
  18. Cepat tersentap. Nangis kuat. Tp semua nie akan diperbaiki dr hari ke hari. I-Allah :)
  19. Last celeb bday masa form 2 tak silap. Sejak tuh , ahaa ade jelaa musibah on my bday tatawu npe. Tp tetap terima dgn sabar. Kan kte hidup kt dunia nie penuh dgn, COBAAN :)
  20. Pernah ada satu Perfect Mirror tempat utk Icha luahkan perasaan. Menangis gela tawa semua depan cermin tuh. Last masa f4, mak dpt kesan perbuatan pelik Icha. Then cermin tuh da dimusnahkan. Smpy skg, serius tde pengganti :(
  21. Tak pernah pakai lipbalm , lipstick, lipgloss, atau pun segala macam kosmetik yang berunsurkan produk utk bibir. Sbb tue sampai sekarang bibir sentiasa kering jee.
  22. Tak ada twitter. Haha loser tak?
  23. Okay yang nie tegas, Bency gila katak. Ada pape yang nak disuarakan pasal katak dok sana men jauh2. Itu di luar kawalan mentaliti Icha.
  24. Makan nasik mety ta habis. Then kene marah, Then sedih. Lahh nak buat mcm mane, da mmg macamtue pulak. Nak meh tlg habiskan~
  25. Sdg bersyukur pembentangan kecil2an utk mengantoikan diri sendiri ini sudah selesai. Thanks God its aredy 25th. Sebab this is my fav num due to my birth date which is on 25th jugak ^-^ yeayy ! hehe
ini gambar lama yang menunjukkan ke-obses-an. always the fav one :)

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. yeyh! sume da dpt agak! hehe. i mish you syg. sori la. bukan tak salu on9. tp bile on9, icha tade. kite takot la study week ni. huu. icha, iloveu as always k. dont give up n b strong k? take care taw. kite lately tak topup celcom la tak dpt contact. dlm process mengikat pbelanjaan sbb de financial problem. =( so chill~ gambatte! muahmuah

    ReplyDelete