Monday, February 07, 2011

Bila Rasa Nak Berhijrah

Hoi Hoyya Hoiii :D

Okay entry kali ni macam nak express something pasal sedikit ketidak puashatian yg melanda diri malah menerjah minda sejak kebelakangan ini . Ecee ayattt . Huhuhh . Okay well well well , (guna intonasi skrip Bollywood cket) remaja sekarang mmg semua bajet nak tip-top , up to date dsb. Lagi2 lah kalau duduk area KL kan , kalau bju takde brand malu la konon nak ajak kawan2 shopping . Kalau boleh sanggup jee shoppig sorg2 malu nak bshopping barang murah di Asean Avenue Sunway punya pasal . Adehh , ada apa dgn harga woi kawan2 . Pk leer . Yang penting selesa , cun lah kau tuh berpakaian . Kalah doe Taylor Swift :D

Ohh yes cakap pasal keselesaan . Lately Icha lagi suka pakai baju besar2 , longgar2 , yang ade masuk angin2 gituu ^,^ Ta caye tanye laa Seha . Kami hari tu berjuang bermati2an mencari pakaian yang selesa dipakai . Ehem , itu namanya Icha dah beralih angin . Lagi selesa pakai jeans & t-shirt je dah . Tak de la susah2 nak angkut keluar semua barang2 dlm wardrobe bru boleh mix&match kan? Haaaa kan senang ! ^_______^

Tp yg menyakitkan hati pulak , how dare youu think wrong wrong when I wear big big outfit . *bahasa rojak sedap jugak kadang2 :p Yess , ni la masyarakat kite sekarang kwn2. Icha yg da elok2 bersopan-santun ni bukan nak diberi motivasi utk beralih ke arah yg lagi elok . Ada pulak bunyik2 nak sorok perut yg tga membuyung la ape laa. Astaghfirullah . Mengucap lah makcik makcik jiran sekaliaaan . Sy tawu kita nie hidup berjiran , sy tawu makcik2 semua 'prihatin' belaka , tp drpd makcik memfitnah mcm tu , baek makcik masuk dapur & tikam saya nie ha . Adui , kn fitnah tu hukumnya lebih besar dr membunuh ? :/ Haishh .


"Makcik , pakcik . Sy taktawu apa yang makcik tahu psl saya . Tp sy yakin ada satu perkara yang pakcik & makcik takkan pernah tahu sebab selama nie itu jd rahsia peribadi saya . Sesungguhnya , ke manapun sy melangkah , sy sedar sy sedang membawa maruah, nama , & kepercayaan ibu ayah saya . Maka dgn itu , sy melangkah dgn tenang pakcik , makcik . Cuba makcik tanya anak2 makcik pulak , ada mereka buat yang sama ? Tanya dorg berapa banyak duit dah habis beli barang dan foyafoya. Tanya dorg kenapa tiba2 ada lubang2 tindik di tempat yg tak sepatutnya , walhal ank makcik tu jelas2 dah lelaki . Tanya jugak diri makcik sendiri mcmmana mkcik boleh bg izin ank makcik duduk sebumbung berumah sewa dgn boyf dia dkt 2tingkat ats rumah makcik je. Mmg dah boleh kire muhrim dah ke kalau rumah pasangan tu dekat2 dgn rumah asal? WTF -.-Sebelum menilai org lain , sila2 lah nilai diri & keluarga sendiri dulu . Okay pakcik , makcik ? :) I love you "

No comments:

Post a Comment