Monday, April 04, 2011

Nak sangat rambut panjang kan ? hambeeeek ! Haha :DD



Okay nampak tak nampak ? Haha . Icha mengalami rambut yang susah nak panjang . (Okay tipu) . Rambut Icha senang nak panjang tp sepat rosak . Ble da panjang , tahap kemalasan utk mengambil berat ttg penjagaan rambut mulai tergugat . Even awal2 semangat nak buat itu ini , siap ada rutin bulanan menjaga rambut bagai , sebulan kemudian semua jadi haprak . Bila da sampai musim Icha mengidam nak buat rambut , mmg sume terus buat one shot . Colour & highlight , straighten , treatment , bla3x. Serious sangat menyiksa rambut kan ? Akibatnya , rambut Icha tumbuh dgn tidak sihat dan mengalami masalah2 seperti rambut bercabang , kering , dan tidak bermaya . (haha dah macam iklan syampu da pulak ;p )

Semalam Icha g outlet Shiseido kt IOI Mall , Puchong . Icha igt nak buat sume bnde tu la . Tp malangnye , hairdresser icha Mrs Kam tak kasi . Die kate paling elok pun bnde yg Icha le buat dalam mase 3 bulan ni hanye treatment . Lain-lain tak boleh ! Diulang , takbolehh ! :( Icha pulang dgn hampa , tp dalam perjalanan pulang , Icha teringat sesuatu . Yess , its clip-on hair extend ! :)

Clip-on hair extend adalah salah satu cara utk memanjangkan rambut dgn lebih mudah . Selain buat nampak panjang , rambut akan nampak lebih volume . Pernah buat research kat youtube pasal ni , & yess , icha sgt berminat . kebetulan , kt Shiseido ada jee hair extension ni . Tp ble die pasang , kne pergi kedai tu balik utk bukak . Sighh leceh . Lagipun , khabar angin menyatakan benda tu adalah haram di sisi Islam . ble Icha ragu-ragu , sah2 bnde tu jadi sesuatu yg shubhah . Sooo , Icha decide utk beli clip-on jee , so then Icha boleh bukak & pasang anytime Icha nak :D

See , ni lah hasilye ! 


sorry , keadaan rambut sgt hodoh sebab tak adjust tak blow2 pun . da pakai terus SNAP ! hahah 

4 comments:

  1. brapa icha beli? how much? and whereeee

    ReplyDelete
  2. nice hair baru lah melayu by mr.A :)

    ReplyDelete
  3. eija - icha beli kt IOI mall . 400$ clip on 4clip set 2 clip 2 set . ehe icha tak pakai pun dah aiyoo .

    mr A : haha okayy :)

    akim : tak adjust betul2 tuuuu . ape yg terbaiiknye ? huhu

    ReplyDelete