Monday, March 12, 2012

Drugs .

Daesung , Taeyang , TOP , Seungri , G-Dragon 

G-Dragon , Seungri , Taeyang , Daesung , TOP xD

Mukadimah bagi post kedua malam ni adalah , JANGAN GELAKK! Hahahahahahahahahahahahahahahhahaha . Eh , diri sendiri pulak yg tergelak ni ape kes ?? *facepalm . Okay nak kenalkan . Jejaka-jejaka di atas adalah jejaka jejaka tercomel terhensem terbestesttt haha segala jenis ter lah . Ladies and gentleman , give a big hand toooo .. jeng3x .. BIGBANG ! :D :D

Memang , sekarang ni kalau  minat Korea je mula lah orang akan kata , "bajet K-Pop la.. euwww" heh . Dah mcm silap besar pulak kan ? Habis tu kau minat Hollywood tu kau bajet Mat Salleh ke ? Tak kan . Kott ye pun kau rasa kau tu Mat Salleh , surrounding still kata tak , so memang tak lah kan ? So , the same thing goes here . Masing-masing ada hak dan citarasa tersendiri . Sama macam bola . Ada yang minat Liverpool , ada yang minat Manchester United , (hekhem!) , and ada jugak yang minat Khairul Fahmi Che' Mat . Haha cool kan ? Konsep yang sama . Ikut citarasa tersendiri .

So di sini , dengan niat nawaitu saumaghadin sharing is caring , saya ingin menceritakan mcm mana sy boleh terminat kt Korea ni jugak . Yehh . Pengenalan pertama sudah tentu tak lain tak bukan dari sorg gadis Korea yg tinggal di Puchong Perdana ketika itu , (hyee sehaa watpiss sikit! ;p) yg secara sipi-sipi mengenalkan saya kepada group gadis gadis tinggi lampai iaitu , SNSD . tapi memangdangkan sy tak nampak lagi x-factor dlm diri diorg mase tuu , so saya abaikan jela . Ooooh , influence dari Alex jangan cakap lah . Dia tu hari-hari balik rumah dok merepek nyanyi lagu alien , (saya panggil lagu2 korea masa tu lagu alien) and terkinja-kinja lompat sana lompat sini practice dance diorg. Tapi seterusnya saya mula mengenali Taeyang . Tak kenal Taeyang yg mana satu ? Carik sendiri!. Haa . Asalnya , seorang kawan memasang lagu solo Taeyang kt Youtube bertajuk "I need a girl" and masatu cm rasa , "woww , gila hensem dance dia.. " haa tu jela impression masa tuu. Tak lebih. Serius takde niat buruk nak buat gangguan bukan2 pun kat dia dan juga yg menunjukkan lagu tersebut. Muehehehe :p

Paling ketara jadi minat Korea bila seorang gadis korea jugak , Beto telah mula memperkenalkan salah satu variety show diorg iaitu Family Outing. Okay FO sangat lah kelakar dan selalunya bila time kerja memang tak rasa masa berlalu sebab layan variety shows ni adalah salah satu kaedah yg paling berkesan utk membunuh masa. Seriously serious! Melalui rancangan tu jugakla saya kenal banyak star star juga superstar dorg yg termasuklah salah satu ahli BigBang iaitu Daesung. Ahli lain macam Top , G-Dragon dgn Seungri pun sy kenal menerusi FO yg mana dorg pernah dtg as guest and cakap betul ni , dorg teramatlah kelakar yang amat sangat paling TER! :DD

So sejak itu saya mula berkecimpung dlm dunia hiburan Korea eh eh ehhhhhh!! Haha.

Nayy . Sejak tu saya mula minat dan minat dan minat lagi dan saya selalu berdoa dlm hati , jgnla rasa  minat and suka ni sampai melalaikan saya dgn apa yg sepatutnya. Sebab sejujurnya , kalau tak dengar lagu dorg sekali rasa macam sasau semacam . Rasa macam makan tak kenyang , tidur tak lena , mandi tak basah . aihhhh .. :'( (cehh propa habiss! -.-) Tapi fyi , dulu Daesung tak hensem tau . Sekarang je dh hensem semacam sejak rambut kale putih . Top memang dr dulu dh mata menggoda , suara pun rare haha . GD , woahh dia sangat hippie , kalau tgk dia gerak badan sikit je terus rasa "dhuhhh" .. and Seungri .. baby dlm group ni . He's cute :)

Okay sekian obsesi setakat ini . Nah ni lagu terbaru (Fantastic Baby) dr BigBang dr album terbaru diorg , ALIVE . Jemput tengok , jemput minat sama . Monggo monggo ;p












No comments:

Post a Comment